Wat is mindfulness en wat zijn de voordelen?

Mindfulness is een training van je aandacht, concentratie en focus. Het helpt je om piekergedachten los te laten zodat ze minder effect hebben op je stressniveau en slaappatroon. Het zorgt voor een moment van rust tussen de hectiek van werk, gezin en sporten.

Mindfulness is een wetenschappelijk onderbouwde training zonder zweverigheid, met bewezen effecten zoals het verlagen van stress, angst en depressie. Je leert meer te leven in het moment en beter om te gaan met drukte, irritaties en ongeduld. 

Door het beoefenen van mindfulness zal je meer bewust je aandacht kunnen richten op de dingen die ertoe doen, meer rust en ontspanning in je hoofd ervaren en een mooie balans ervaren tussen werk, gezin, vrienden, sport en ontspanning.

Voor wie kan mindfulness helpend zijn?

Mindfulness training staat los van leeftijd, geslacht, beroep of levensfase. Mindfulness kan helpend zijn voor mensen die kampen met verhoogde stress, piekergedachten, burn-out klachten, slapeloosheid, sombere gevoelens en nog veel meer.

Maar mindfulness kan er ook net preventief werken voor bovenstaande klachten. Bovenop je lichamelijke conditie zal mindfulness zorgen voor jouw mentale fitheid en veerkracht, zodat je steviger in je schoenen staat en je mentaal veel beter tegen een stootje kan!

Bovendien beoefenen veel sporters en ondernemers mindfulness voornamelijk voor de effecten op je focus en concentratievermogen.

Hoe werkt een mindfulnesstraining?

Vaak bestaat een Mindfulnesstraining uit een programma van 8 weken in groepsverband. Wij opteren echter voor een persoonlijke aanpak van Mindfulness die meer doelgericht, praktisch en flexibel is. Net zoals bij personal training bekijken we op welke manier we Mindfulness op jouw noden kunnen afstemmen en trachten we de positieve effecten zo snel mogelijk voelbaar te maken.

Initiatiesessie

Benieuwd of mindfulness iets voor jou kan zijn? Start met onze initiatiesessie en ervaar het positieve effect op je aandacht, gedachten en gevoelens!

Initiatiesessie